Pokličite nas
+386 3 839 04 30
Pišite nam
info@rihter.si
Delovni čas
Pon - Pet 7.00 - 15.00

Tehnologija

Navdušenci nad alternativnimi viri ogrevanja se lahko odločijo za sončno energijo iz kolektorjev v kombinaciji s kaminom z vodnim toplotnim izmenjevalcem. V tem primeru bo potrebno v zimskem času, ko ni dovolj sonca in je hud mraz občasno kuriti kamin.

Sodobni solarni sistemi ob pravilnem dimenzioniranju pokrijejo preko 90% letno porabljene energije za pripravo sanitarne vode in ogrevanja. Iz sonca pridobljena energija tako služili tudi kot podpora ogrevanju preko različnih toplotnih izmenjevalcev. To pomeni, da je potrebno nekoliko več kolektorjev z večjim zalogovnikom tople vode, kamor se lahko shrani toplota za dan ali dva.

Ta sistem deluje zelo dobro, če hiša leži na idealno orientirani višje ležeči lokaciji, kjer je veliko sonca tudi pozimi. Ne smemo pozabiti, da je največja ovira ogrevanja s pomočjo sončne energije ravno megla v zimskem času, ko rabimo največ energije za ogrevanje. Prav tako je pridobivanje sončne energije v daljšem obdobju slabega in oblačnega vremena, lahko problematično.

Za enkrat še ne poznamo cenovno ugodnih sistemov shranjevanja toplote na daljše obdobje, ki bi tako bistveno izboljšali in približali sisteme ogrevanja na sončno energijo. V primeru navedenega izbora ogrevanja je potrebno več znanja in izkušenj za projektiranje in izvedbo takšnega sistema .

Želite informacije iz prve roke? Pošljite povpraševanje!

Veliko damo na zadovoljsto naših strank, zato lahko naš odgovor pričakujete v najkrajšem možnem času.