Pokličite nas
+386 3 839 04 30
Pišite nam
info@rihter.si
Delovni čas
Pon - Pet 7.00 - 15.00

Konstrukcijski sistemi

Razvili smo dva konstrukcijska sistema, ki ustrezata standardom za pasivno gradnjo:

V obeh pasivnih konstrukcijskih sistemih Rihter se uporablja kot toplotna izolacija med nosilno konstrukcijo kamena volna. S pomočjo uporabe kamene volne zagotovimo zelo dobro požarno varnost in zvočno izolativnost hiše, saj kamena volna sodi med negorljive in dobre zvočno izolacijske materiale. 

Vsi konstrukcijski sistemi Rihter imajo nosilno konstrukcijo obojestransko oploščeno z nosilnimi ploščami na ZUNANJI in NOTRANJI steni. S tem se močno poveča potresna stabilnost konstrukcije. Slovenija namreč leži na potresno nevarnem območju. Pri obojestranski oblogi nosilne konstrukcije zagotovimo večjo stabilnost vaše hiše v primeru potresa. V kolikor je hiša dobro načrtovana, se lahko s tem tudi izognemo dodatnim ojačitvam v konstrukciji, ki povzročajo toplotne mostove.

Na zunanje in notranje stene lahko obesite različne predmete. V primeru pritrjevanja na ploščo lahko na eno ustrezno izbrano pritrdilno sredstvo obesite do 50 kg. V primeru pritrjevanja na nosilno konstrukcijo pa do 100 kg. V kolikor želite, vam lahko že vnaprej pripravimo podkonstrukcijo za pritrevanje večjih bremen na želena mesta.

Premišljeno načrtovana konstrukcija je pomembna tudi pri doseganju zrakotesnosti hiše. Zrakotesnost hiše se izvaja za inštalacijsko ravnino. S tem vam omogočamo, da lahko posegate v območje inštalacij, brez da bi poškodovali zrakotesni ovoj. Poškodovanje ovoja pripelje do energijskih izgub, hkrati pa omogoči vlagi vstop v konstrukcijo.

S pasivnima konstrukcijskima sistemoma Rihter lahko pridobite tudi nepovratna sredstva Eko sklada. Pridobitev subvencije in njena višina je odvisna od izbire konstrukcijskega sistema, arhitekturne zasnove in orientiranosti hiše na zemljišču. Pri pridobivanju nepovratnih sredstev vam bom z veseljem pomagali in svetovali, tako da boste tudi vi deležni najvišje možne subvencije za vašo hišo.

Za dosego navedenih visokih kriterijev in uvrstitev hiše v skupino pasivnih zgradb je potrebno dosledno upoštevati številne naravne zakonitosti, lastnosti vgrajenih materialov, dobro načrtovanje in še posebno dobro izgradnjo. Pri načrtovanju in izračunavanju energetske bilance objekta si pomagamo s programom PHPP, ki dosledno upošteva vse notranje in zunanje vire, lokacijo, lego in obliko objekta, ter zunanji ovoj objekta. Zunanji ovoj objekta je tako najpomembnejši del stavbe saj ravno na ovoju stavbe prihranimo največ izgubljene energije. Pasivna hiša ima tako od povprečno grajene 30 let stare hiše vsaj 10 krat boljšo izolativnost in posledično toliko manjšo porabo energije.

Želite informacije iz prve roke? Pošljite povpraševanje!

Veliko damo na zadovoljsto naših strank, zato lahko naš odgovor pričakujete v najkrajšem možnem času.